Volkswagen prodlužuje nájem v Szyperska Office Center

4 min.

Německá společnost Volkswagen Group Services sp. z o.o. prodloužila svou nájemní smlouvu Szyperska Office Center, které je součástí polského portfolia INVESTIKA realitního fondu, otevřeného podílového fondu. Tento klíčový nájemce si dlouhodobě pronajímá téměř 10 % prostor budovy v polské Poznani, která se před téměř třemi lety stala vůbec první polskou akvizicí tohoto realitního fondu.

Szyperska Office Center je sedmipatrová kancelářská budova o celkové pronajímatelné ploše 19 000 m2, která se nachází v těsné blízkosti historického centra Poznaně. Díky prosklené fasádě nabízí svým nájemcům jak panoramatické výhledy na řeku Vartu a do vnitřního atria, tak maximum denního světla v interiéru. Szyperska Office Center se navíc může pochlubit reprezentativní recepcí a relaxačními terasami ve vyšších patrech.

Volkswagen Group Services pravidelně investuje do zvýšení kvality svých interiérů. Jednou z aktuálních změn je výměna stávajícího interiérového osvětlení za úsporná LED svítidla, která přispěje k udržitelnějšímu provozu kanceláří Volkswagen Group Services i celé naší budovy. A další stavebně-technické a provozní úpravy se v této pobočce koncernu VW chystají. Celý administrativní komplex Szyperska Office Center z naší iniciativy projde do konce roku 2024 mezinárodní environmentální certifikací BREEAM s cílem získat úroveň Excellent

Budova je téměř ze 100 % pronajatá významným polským a zahraničním společnostem, jakož i polským státním institucím. Kromě Volkswagen Group Services zde sídlí pobočka Alior Bank či softwarová společnost Sollers. Poznaň s více než půlmilionem obyvatel je na západě Polska jedním z hlavních dopravních a obchodních uzlů a zároveň jedním z hlavních akademických a kulturních center.

K 31. 7. 2024 činil 12měsíční výnos CZK třídy investičního fondu INVESTIKA realitní fond 6,5 %, což je nad jeho dlouhodobým cílovým výnosem 4–6 % ročně. Od začátku svého fungování v roce 2015 zhodnotil INVESTIKA realitní fond v CZK třídě finanční prostředky svých klientů již o 57,84 %. Klientská základna fondu vzrostla k 31. 7. 2024 na téměř 77 tisíc investorů, kterým fond zhodnocoval celkem 19,2 miliardy korun.  

Upozornění:

Toto propagační sdělení vytvořila INVESTIKA, investiční společnost, a.s. (dále jen „společnost”) a je platné k 22. 08. 2024. Některé informace o společnosti a investičních fondech obhospodařovaných a administrovaných společností uvedené v tomto materiálu mohou být pro účely tohoto sdělení a jejího rozsahu zjednodušeny. S investováním jsou spojena rizika. Hodnota investic může stoupat i klesat. Údaje o minulých výnosech uvedené v tomto dokumentu nejsou zárukou budoucího vývoje. Společnost nepřebírá odpovědnost za ztrátu nebo škodu způsobenou použitím jakékoliv informace obsažené v tomto dokumentu a doporučuje investorům konzultovat investiční záměry s odbornými poradci, včetně daňových poradců. Kompletní informace o podmínkách investování do investičního fondu lze nalézt v českém jazyce na www.investika.cz. 

Váháte?
Pomůže vám aplikace i specialisté

Na investování nemusíte být sami. Pokud chcete, aby vám s výběrem poradil specialista a nastavil vám vše na míru od A do Z, obraťte se na svého finančního poradce, nebo si ho najděte z řad s námi spolupracujících investičních zprostředkovatelů. Poradce spolu s vámi sestaví finanční plán, který plně zohlední vaši situaci, cíle i toleranci k riziku. Jestliže už víte, jakou investici hledáte, ale chtěli byste vidět černé na bílém, co vám do budoucna může přinést, pomůže vám naše mobilní aplikace INVESTIKA pod palcem.