iNEWStika 1Q/2024 - kvartální bulletin

6 min.

Předchozí výkonnost investičního fondu nezaručuje stejnou výkonnost v budoucím období.

První čtvrtletí roku 2024 je za námi a jak z pohledu světa investic, tak naší společnosti a jejích investičních fondů se o něm dá říci, že bylo doslova nabité událostmi. Jednou z nich je i nová podoba našeho informačního bulletinu iNEWStika, který vám touto formou budeme i nadále přinášet čtyřikrát do roka.

V iNEWStice vždy najdete informace o výkonnosti jednotlivých fondů za uplynulé čtvrtletí, novinky ze společnosti INVESTIKA i výhled, co můžete v rámci našich investičních fondů očekávat do budoucna.

Dlouhodobý investiční produkt (DIP) od INVESTIKY využívají již tisíce klientů

Zajistili jste se už na důchod podle svých představ? Pokud ne, prozkoumejte novou možnost spoření na stáří od INVESTIKY a přidejte se k dalším tisícům klientů, kteří vzali budoucnost do svých rukou.

INVESTIKA nabízí spoření na stáří v rámci DIP již od 2.1.2024

INVESTIKA hodnotí start DIP jako úspěch. Letos již 40 % smluv uzavřela v režimu DIP

Můžete nás vidět v televizi, pražském metru i sociálních sítích

Podívejte se na náš krátký video spot, který běží v dubnu a květnu na České televizi v hlavních vysílacích časech, a to v rámci naší marketingové kampaně na DIP.

Mějte své investice pod palcem s naší novou aplikací!

Už jste si stáhli naši novou mobilní aplikaci „INVESTIKA pod palcem“, abyste měli výkonnost svých investic vždy po ruce?

Společnost INVESTIKA spouští mobilní aplikaci pro klienty

NOVINKY Z NAŠICH INVESTIČNÍCH FONDŮ

Český a středoevropský trh komerčních nemovitostí, do kterých investuje také náš realitní fond INVESTIKA, je stabilnější než podobné trhy v USA či západní Evropě. Co to znamená pro náš realitní fond se dočtete v rozhovoru s ředitelem útvaru obhospodařování Jaroslavem Kyselou.

J. Kysela: Současnou situaci na trhu komerčních realit vnímáme jako obrovskou příležitost

Zatímco úročení na bankovních spořicích účtech již od přelomu roku klesá kvůli očekávání, že Česká národní banka bude letos dál snižovat svou základní úrokovou sazbu, investiční fond MONETIKA reaguje vždy až na skutečné snížení repo sazby ČNB. Váš výnos tak vždy držíme v maximální možné výši!

Komentář portfolio manažera k vývoji investičního fondu MONETIKA

Jste kvalifikovaný investor, který může investovat alespoň 1 milion korun? Pak je zde pro vás fond unikátních příležitostí DYNAMIKA, který již několik let doručuje stabilní výnos 6 % ročně. Stejné zhodnocení očekáváme i v současné době klesajících úrokových sazeb.

Více o fondu DYNAMIKA

Investiční fond EFEKTIKA opět prokázal funkčnost své strategie, kterou je investování do populárního akciového indexu S&P 500. Za 1. čtvrtletí doručil výnos přes 9 %. Investor, který do korunové třídy investičního fondu vložil svou důvěru na začátku října 2023, tak během následujících šesti měsíců zhodnotil svou investici již o téměř 23 %!

Fond EFEKTIKA překonal v 1. čtvrtletí průměrnou výkonnost akciových fondů

Se začátkem roku se investiční fondy rodiny INVESTIKA rozrostly o dalšího člena – investiční fond EUROMONETIKA. Ten je eurovou obdobou populárního investičního fondu MONETIKA, a tedy investiční alternativou k eurovým spořicím a termínovaným účtům. Fond nabízí cílový výnos 3,5 % ročně při 4% depozitní sazbě ECB.

Nový fond EUROMONETIKA je eurovou obdobou úspěšné MONETIKY

Právní upozornění:
Toto sdělení vytvořila INVESTIKA, investiční společnost, a.s. a je platné k 13. 5. 2024 včetně údajů zde uvedených. Informace uvedené v tomto dokumentu mají pouze informativní charakter a jejich účelem není nahradit sdělení klíčových informací nebo statut, nebo poskytnout jeho kompletní shrnutí. Před rozhodnutím investovat do fondu by měl potenciální investor věnovat pozornost sdělení klíčových informací a statutu fondu. Údaje o minulých výnosech uvedené v tomto dokumentu nejsou zárukou budoucího vývoje. Hodnota investice do podílových fondů může v čase jak stoupat, tak i klesat. INVESTIKA, investiční společnost, a.s. ani jiná osoba nezaručuje návratnost původně investované částky, nepřebírá odpovědnost za jednání učiněna na podkladě údajů v tomto dokumentu uvedených, ani za přesnost a úplnost těchto údajů, a doporučuje investorům konzultovat investiční záměry s odbornými poradci, včetně daňových poradců. Další informace, sdělení klíčových informací i statut fondu můžete získat v sídle společnosti INVESTIKA, investiční společnost, a.s. nebo na www.investika.cz

Další články

Fond akciových trhů EFEKTIKA: 100 milionů korun pod správou!

Fond akciových trhů EFEKTIKA: 100 milionů korun pod správou!

 Galerie Butovice – příběh rodinného nákupního centra

Galerie Butovice – příběh rodinného nákupního centra

INVESTIKA realitní fond je v oblasti udržitelnosti „light green“

INVESTIKA realitní fond je v oblasti udržitelnosti „light green“

Váháte?
Pomůže vám aplikace i specialisté

Na investování nemusíte být sami. Pokud chcete, aby vám s výběrem poradil specialista a nastavil vám vše na míru od A do Z, obraťte se na svého finančního poradce, nebo si ho najděte z řad s námi spolupracujících investičních zprostředkovatelů. Poradce spolu s vámi sestaví finanční plán, který plně zohlední vaši situaci, cíle i toleranci k riziku. Jestliže už víte, jakou investici hledáte, ale chtěli byste vidět černé na bílém, co vám do budoucna může přinést, pomůže vám naše mobilní aplikace INVESTIKA pod palcem.