Galerie Butovice – příběh rodinného nákupního centra

6 min.

Galerie Butovice, nákupní centrum střední velikosti v Praze 5, je součástí majetku INVESTIKA realitního fondu od roku 2019 a je dosud jedinou, výhradně maloobchodní nemovitostí v jeho realitním portfoliu.

Nachází se v rezidenční části pražských Jinonic a její stálou klientelu tvoří obyvatelé tamějších bytových domů a také zaměstnanci firem, které sídlí v kancelářských budovách na Nových Butovicích a nejbližším okolí. Galerie Butovice je svým charakterem rodinné centrum, které nabízí nákupy denní (s)potřeby a poskytuje návštěvníkům rodinnou zábavu, ať již v podobě gastronomie nebo volnočasových aktivit.

Rodinné nákupy pod jednou střechou

Tomu zcela odpovídá tzv. skladba nájemců, kteří v Galerii Butovice působí. Vedle prodejny potravin Albert jsou to prodejci dostupné módy. Letos na jaře se v našem nákupním centru rozhodl otevřít svou prodejnu renomovaný módní řetězec C&A, který doplnil kolekci obchodů s oblečením společností H&M, New Yorker, Sinsay, Takko, CCC, Pepco a KiK. V Galerii Butovice je také řada obchodů s nábytkem, v čele s vůbec největším kuchyňským studiem firmy XXXLutz v České republice. A nesmíme zapomenout na obří hračkářství Bambule, jehož součástí je oblíbený dětský koutek. 

Zábava v nákupním centru

Úspěšná nákupní centra dnes nabízejí příležitosti nejen k nakupování, ale také k zábavě a ta rodinná je v Galerii Butovice zastoupena měrou vrchovatou. Zatímco dospělí si mohou zajít zacvičit do fitness centra Form Factory nebo si jít odpočinout do Saunie, na děti čeká Superland – první zábavní park vybudovaný přímo v nákupním centru. Na ploše 2 500 m2 jsou pro ně vybudované skluzavky, lanový park, trampolínový komplex, fotbalové a basketbalové kurty, horolezecká stěna, houpačky a pro ty odvážnější bungee jumping.

Venkovní Butky Park

Radši outdoor? Ten máme v Butovicích také, a to v podobě Butky Parku, který byl slavnostně otevřen v květnu 2023 hned vedle nákupního centra Galerie Butovice. Na ploše tří fotbalových hřišť zde najdete obří dřevěné prolézačky s ptačí tematikou, řadu nejrůznějších sportovišť, osvěžující mlhoviště, eventovou a koncertní zónu, prostor pro grilování, stánky s občerstvením a spoustu laviček a stylového posezení v zeleni. V květnu 2024 se zde konal III. ročník mimořádně oblíbeného Bambule Festivalu a na konci června na děti čeká loučení se školním rokem v podobě Barevné party.   

Gastronomická nabídka

Neméně důležitou složku butovické nabídky tvoří gastronomie. Galerie Butovice se může pochlubit jedním z nejpestřejších foodcourtů mezi pražskými nákupními centry, jehož nabídku navíc průběžně rozšiřujeme. Vybrat si můžete z nabídky 15 restaurací a 5 kaváren, které v době obědů obslouží až 4 000 hostů. Nejnovějším přírůstkem v rámci Butky Parku je Bistro Bertíkovo. To nabízí tradiční pokrmy ve zdravějším provedení od místního oblíbeného řezníka, který zde již druhým rokem provozuje populární bistro Grillogy

Výše popsaná skladba nájemců a zajímavé akce, které pro naše zákazníky a návštěvníky v centru pořádáme, přispěly k tomu, že se Galerie Butovice dokázala po covidovém období vrátit na svou dřívější, tj. předcovidovou návštěvnost. Po odeznění inflační vlny a ekonomického poklesu se zlepšují také tržby našich nájemců, což se pozitivně odráží také ve výnosech tohoto aktiva v portfoliu INVESTIKA realitního fondu.

K 31. 5. 2024 činil 12měsíční výnos třídy CZK investičního fondu INVESTIKA 6,22 %, což je nad jeho dlouhodobým cílovým výnosem 4–6 % ročně. Od začátku svého fungování v roce 2015 zhodnotil realitní fond INVESTIKA finanční prostředky svých klientů již o 55,89 %. Klientská základna fondu vzrostla k 31. 5. 2024 na 74 tisíc investorů, kterým fond zhodnocoval celkem 18,4 miliardy korun.

Toto sdělení vytvořila INVESTIKA, investiční společnost, a.s. (dále jen „společnost”) a je platné k 26. 6. 2024. Některé informace o společnosti a fondech obhospodařovaných a administrovaných společností uvedené v tomto materiálu mohou být pro účely tohoto sdělení a jejího rozsahu zjednodušeny. S investováním jsou spojena rizika. Hodnota investic může stoupat i klesat. Údaje o minulých výnosech uvedené v tomto dokumentu nejsou zárukou budoucího vývoje. Informace o daňovém zvýhodnění závisí na daňovém režimu individuálního zákazníka a může se v budoucnosti měnit.  Společnost nepřebírá odpovědnost za ztrátu nebo škodu způsobenou použitím jakékoliv informace obsažené v tomto dokumentu a doporučuje investorům konzultovat investiční záměry s odbornými poradci, včetně daňových poradců. Kompletní informace o podmínkách investování do fondu lze nalézt v českém jazyce na www.investika.cz.

Další články

Fond akciových trhů EFEKTIKA: 100 milionů korun pod správou!

Fond akciových trhů EFEKTIKA: 100 milionů korun pod správou!

INVESTIKA realitní fond je v oblasti udržitelnosti „light green“

INVESTIKA realitní fond je v oblasti udržitelnosti „light green“

S&P 500: Klíč k diverzifikaci a dlouhodobému budování majetku

S&P 500: Klíč k diverzifikaci a dlouhodobému budování majetku

Váháte?
Pomůže vám aplikace i specialisté

Na investování nemusíte být sami. Pokud chcete, aby vám s výběrem poradil specialista a nastavil vám vše na míru od A do Z, obraťte se na svého finančního poradce, nebo si ho najděte z řad s námi spolupracujících investičních zprostředkovatelů. Poradce spolu s vámi sestaví finanční plán, který plně zohlední vaši situaci, cíle i toleranci k riziku. Jestliže už víte, jakou investici hledáte, ale chtěli byste vidět černé na bílém, co vám do budoucna může přinést, pomůže vám naše mobilní aplikace INVESTIKA pod palcem.