Fond akciových trhů EFEKTIKA: 100 milionů korun pod správou!

5 min.

Praha, 1. července 2024 – Fond akciových trhů EFEKTIKA, který investiční společnost INVESTIKA spustila v pilotním režimu před rokem a oficiálně jej uvedla na trh v říjnu 2023, spravuje svým investorům již 100 milionů korun.

Přítok finančních prostředků do investičního fondu EFEKTIKA je přitom založen zejména na pravidelných dlouhodobých investicích, které jsou mimo jiné určené pro zajištění na stáří.  

„Růst zájmu o investiční fond EFEKTIKA odráží celosvětový vzestup popularity investování do akcií zařazených do amerického akciového indexu S&P 500. Vedle toho však potvrzuje, jak jsme se na trhu jako jedni z prvních etablovali coby poskytovatel dlouhodobého investičního produktu (DIP), který na český investiční trh vstoupil jako nový produkt spoření na stáří s dosud největší daňovou podporou v historii,“ uvedl portfolio manažer investičního fondu EFEKTIKA Ján Hanzo.

Od svého spuštění dokázal investiční fond EFEKTIKA zhodnotit investice svých klientů o 28,06 % v CZK měnově nezajištěné třídě (údaj platný od spuštění fondu do 27.6.2024), v CZK měnově zajištěné třídě to bylo téměř obdobně o 27,91 % (údaj platný od spuštění fondu do 27.6.2024). Svou roli v tom sehrál nejen růst amerických akciových trhů, ale i aktivní správa investičního fondu, díky které EFEKTIKA dokázala v letošním roce dokonce překonat výkonnost samotného indexu S&P 500. Dlouhodobě fond na základě historického vývoje indexu S&P 500 předpokládá průměrný roční výnos ve výši 9 %.

Investiční fond EFEKTIKA tak přitahuje stále více klientů k dynamickému investování na dlouhém horizontu, které může učinit milionářem i investora s relativně malou částkou, odkládanou však pravidelně a na horizontu alespoň 10 let. Cílové částky 1 mil. Kč je možné dosáhnout již s 500 Kč, pokud je po dobu 30 let budete odkládat právě do investičního fondu EFEKTIKA (při zachování předpokládaného ročního výnosu ve výši 9 % na základě historických dat indexu S&P 500). Investiční fond se jak na trhu, tak v produktové nabídce společnosti INVESTIKA rychle etabloval jako atraktivní volba pro ty, kteří hledají možnost nadstandardního zhodnocení.

„Jsme nadšeni z rostoucího zájmu o náš investiční fond a věříme, že tento milník je vzhledem k nastavení investičního fondu EFEKTIKA teprve začátkem ještě větší vlny zájmu investorů,“ dodal Ján Hanzo. „Naším cílem je i nadále poskytovat klientům výjimečné investiční možnosti a podporovat je na cestě k dosažení jejich finančních cílů. Těmi jsou v případě investičního fondu EFEKTIKA nejen zajištění na stáří, ale také třeba pořízení vlastní nemovitosti nebo finanční podpora dětí při jejich vstupu do dospělého života.“

Investiční společnost INVESTIKA se již první pracovní den roku 2024 stala jedním z prvních poskytovatelů dlouhodobého investičního produktu (DIP) na českém trhu. Ten v dosavadním průběhu letošního roku odpovídal za 4 z 10 nových smluv nejen do investičního fondu EFEKTIKA, ale také do investičního fondu INVESTIKA realitní fond, vlajkové lodi společnosti INVESTIKA a dvojky mezi českým realitními investičními fondy i pro drobné investory. To investiční společnost INVESTIKA řadí mezi nejúspěšnější poskytovatele DIP na trhu v poměru k počtu klientů.

Upozornění:

Toto propagační sdělení vytvořila INVESTIKA, investiční společnost, a.s. (dále jen „společnost”) a je platné k 1. 7. 2024. Některé informace o společnosti a investičních fondech obhospodařovaných a administrovaných společností uvedené v tomto materiálu mohou být pro účely tohoto sdělení a jejího rozsahu zjednodušeny. S investováním jsou spojena rizika. Hodnota investic může stoupat i klesat. Údaje o minulých výnosech uvedené v tomto dokumentu nejsou zárukou budoucího vývoje. INVESTIKA, investiční společnost, a.s. nepřebírá odpovědnost za ztrátu nebo škodu způsobenou použitím jakékoliv informace obsažené v tomto dokumentu a doporučuje investorům konzultovat investiční záměry s odbornými poradci, včetně daňových poradců. Kompletní informace o podmínkách investování do fondu lze nalézt v českém jazyce na www.investika.cz.

Váháte?
Pomůže vám aplikace i specialisté

Na investování nemusíte být sami. Pokud chcete, aby vám s výběrem poradil specialista a nastavil vám vše na míru od A do Z, obraťte se na svého finančního poradce, nebo si ho najděte z řad s námi spolupracujících investičních zprostředkovatelů. Poradce spolu s vámi sestaví finanční plán, který plně zohlední vaši situaci, cíle i toleranci k riziku. Jestliže už víte, jakou investici hledáte, ale chtěli byste vidět černé na bílém, co vám do budoucna může přinést, pomůže vám naše mobilní aplikace INVESTIKA pod palcem.