Eurová třída INVESTIKA realitního fondu slaví 4 roky s průměrným ročním výnosem 6,7 %

4 min.

Do INVESTIKA realitního fondu, který je vlajkovou lodí společnosti INVESTIKA, je možné již celé 4 roky investovat vedle české koruny také v eurech. Za toto období dokázala eurová třída tohoto fondu svým klientům vynést celkem 26,7 %, což představuje průměrný roční výnos 6,68 %.

Toto zhodnocení překonává horní hranici cílového výnosu tohoto investičního fondu ve výši 4–6 % ročně. Polovina klientů eurové třídy je na Slovensku, kde je euro již od roku 2009 úřední měnou. Zbylé investory si pak našla v České republice, a to mezi těmi, kteří mají příjmy nebo úspory v eurech nebo pro své investování preferují jednotnou evropskou měnu. K 30. 4. 2024 spravovala eurová třída fondu 24 milionů eur (v přepočtu 593 milionů korun).

Eurová třída INVESTIKA realitního fondu nabízí konzervativní investování určené pro střednědobé až dlouhodobé cíle klientů s doporučenou dobou investice nejméně 5 let. INVESTIKA realitní fond, který je již třetím rokem největším nebankovním realitním fondem pro běžné investory v Česku a na Slovensku, v součtu korunové a eurové třídy zhodnocuje již 18,2 miliardy korun celkem 72 tisícům investorů.

„INVESTIKA realitní fond je nejvíce diverzifikovaný realitní fond na trhu. V jeho portfoliu již více než 50 nemovitostí jsou zastoupeny čtyři země a různé typy kvalitních komerčních budov, které jsou dlouhodobě pronajímány bonitním nájemcům z mnoha odvětví.

Právě zde leží základ naší strategie, jak klientům dlouhodobě doručovat stabilní a předvídatelný výnos bez ohledu na ekonomické a tržní výkyvy. Je proto příznačné, že díky nabídce eurové třídy umožňujeme našim klientům, aby své portfolio diverzifikovali i z pohledu měn, které mají zastoupené ve svých portfoliích,“ uvedl u příležitosti 4. výročí spuštění eurové třídy fondu člen představenstva společnosti INVESTIKA Jaroslav Kysela.

Výhodou investičních produktů rodiny INVESTIKA je mobilita mezi všemi fondy jedné měnové třídy. V klientském portále Moje INVESTIKA je tak možné jednorázově i pravidelně snadno převádět prostředky např. z peněžního fondu EUROMONETIKA, který má v investičním portfoliu klienta roli pohotovostní krátkodobé finanční rezervy, právě do eurové třídy INVESTIKA realitního fondu. Investiční portfolio si tak klient může průběžně upravovat podle aktuálního tržního vývoje a dosahovat tím v každém období optimálního výnosu.

Právní upozornění:

S investováním jsou spojena rizika. Hodnota investic může stoupat i klesat. Plánované výnosy ani prognózy nejsou žádnou zárukou výnosů budoucích. Informace o daňovém zvýhodnění závisí na daňovém režimu individuálního zákazníka a může se v budoucnosti měnit.  INVESTIKA, investiční společnost, a.s. nepřebírá odpovědnost za ztrátu nebo škodu způsobenou použitím jakékoliv informace obsažené v tomto dokumentu a doporučuje investorům konzultovat investiční záměry s odbornými poradci, včetně daňových poradců. Kompletní informace o podmínkách investování do fondu lze nalézt v českém jazyce na www.investika.cz.

Další články

Fond akciových trhů EFEKTIKA: 100 milionů korun pod správou!

Fond akciových trhů EFEKTIKA: 100 milionů korun pod správou!

 Galerie Butovice – příběh rodinného nákupního centra

Galerie Butovice – příběh rodinného nákupního centra

INVESTIKA realitní fond je v oblasti udržitelnosti „light green“

INVESTIKA realitní fond je v oblasti udržitelnosti „light green“

Váháte?
Pomůže vám aplikace i specialisté

Na investování nemusíte být sami. Pokud chcete, aby vám s výběrem poradil specialista a nastavil vám vše na míru od A do Z, obraťte se na svého finančního poradce, nebo si ho najděte z řad s námi spolupracujících investičních zprostředkovatelů. Poradce spolu s vámi sestaví finanční plán, který plně zohlední vaši situaci, cíle i toleranci k riziku. Jestliže už víte, jakou investici hledáte, ale chtěli byste vidět černé na bílém, co vám do budoucna může přinést, pomůže vám naše mobilní aplikace INVESTIKA pod palcem.