INVESTIKA realitní fond, otevřený podílový fond (dále jen „IRF, OPF“ nebo „fond“) první týden v květnu úspěšně dokončil další transakci. Tentokrát se jedná o akvizici nejvyšší kancelářské budovy v Plzni Business Center Bohemia (BCB). Fond tímto nákupem významně posílil své nemovitostní portfolio.
Nová akvizice IRF, OPF v řádech stovek milionů korun proběhla formou nákupu 100% balíku akcií společností vlastnících budovu Business Center Bohemia a souvisejících pozemků. „Akvizice BCB je z pohledu fondu dalším významným krokem v rámci regionální diverzifikace portfolia. Nyní fond vlastní 12 nemovitostí v 11 městech České republiky, díky čemuž eliminuje riziko koncentrace na jeden region. Dlouhodobé smlouvy se silnými nájemci, jakými jsou Siemens, Deloitte, ADP či Moneta Money Bank, a.s., a nájemné denominované v korunách splňují všechna podstatná kritéria naší investiční strategie.“ komentoval proběhnuvší transakci Petr Čížek, předseda představenstva INVESTIKA, investiční společnosti, a.s.
Budova Business Center Bohemia s podlahovou plochou přes 8.000 m2 je nejvyšší kancelářskou budovou v Plzni a nachází se několik kroků od centra města na Anglickém nábřeží.
INVESTIKA realitní podílový fond, otevřený podílový fond, jehož obhospodařovatelem je INVESTIKA, investiční společnost a.s., vstoupil na český trh v roce 2015. Fond svým klientům z řad široké veřejnosti nabízí atraktivní výnosy z konzervativních investic. Výnos fondu za rok 2017 dosáhl úrovně 5,04% p.a. Fondový kapitál činí cca 1,4 miliardy Kč.

Hesitating?
Specialists can help you

You don't have to be alone when it comes to investing. If you want a specialist to advise you on your choice and set everything up for you from A to Z, contact your financial advisor or find one from among our investment intermediares. Your advisor will work with you to create a financial plan that takes full account of your situation, goals and risk tolerance.